Conferința de închidere a proiectului „DELTA-DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est”

23 Decembrie 2019

Luni, 23 decembrie,  la sala de conferinte a restaurantului Privighetoarea, din Gradina Publica, Braila, a avut loc conferința de închidere a proiectului „DELTA-DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est”. În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele obținute pe parcursul celor 18 luni de proiect.

În încheierea acestui proiect am obținut ca rezultate: 600 de persoane informate, consiliate și recrutate în grupul țintă, 430 de persoane au participat la 31 de programe de  formare profesională continuă pentru calificările: agent de securitate, operator introducere, validare și prelucrare date, frizer, patiser, lucrător în comerț, sudor electric, lucrător finisor în construcții) 30 de persoane  au participat la evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute (ospătar, bucătar și zidar pietrar tencuitor), s-au organizat 31 de workshop-uri educaționale și ludice pe tema dezvoltării durabile: „O lume în schimbare”, au fost furnizate servicii de mediere pentru 354 de persoane, care au urmat ședințele de consiliere și formare, s-au organizat 5 burse de locuri de muncă, au fost oferite servicii de business coaching pentru participanții care au dorit demararea unei afaceri pe cont propriu, prin înființarea fie a unei întreprinderi sau PFA, 411 care au obținut certificate de calificare profesională, 34 persoane și-au găsit un loc de muncă, s-au organizat activități de acompaniament și de dezvoltare personală: life coaching și grupuri de sprijin reciproc pentru 150 de participanți.

Proiectul Delta a vizat crearea unei rețele de parteneriate - Job-Hub - pentru integrarea grupului țintă de șomeri pe piața forței de muncă și dezvoltarea de modele de afaceri noi ce pot crește ocuparea din zona de Sud Est a României, prin promovarea inovării sociale. Activitatea a constat în crearea a 12 parteneriate de colaborare cu actori relevanți ai mediului de afaceri, academic, de formare și din sectorul public. În vederea consolidării acestor parteneriate s-au organizat 4 întâlniri cu reprezentanții desemnați ai partenerilor identificați la nivel regional sau local. Cele 4 întâlniri ale rețelei JOB-HUB au avut loc în noiembrie și decembrie 2019 la Galați, Buzău și două la Brăila.

În cadrul campaniei Delta Succes au fost informate 500 de persoane: s-au organizat  10 workshop-uri de informare și conștientizare: trei în județul Buzău, patru în județul Galați și trei în județul Brăila. De asemenea, s-a realizat și a fost distribuită o broșură DELTA Succes, ce detaliază beneficiile formării și creării unei cariere de succes. 

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Contact

Titlul programului: Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020
Titlul proiectului: DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est
Editorul materialului: RU EUROPE S.R.L
Data publicării: August 2018


Beneficiar: RU-EUROPE
Adresă: Bv. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 5, Bloc Duplex, Parter, Brăila
Tel: 0239 610 045; 0729 321 866
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


PARTENER: Asociația Euro Training Brăila
Adresă:  Str. Călărași nr.161, cam 61, Brăila
Tel: 0799 455 029
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Copyright © Delta | Realizat de OneTouch Advertising