WORKSHOP DE INFORMARE SI CONSTIENTIZARE - BUZAU

Al treilea workshop de informare și conștientizare din cadrul proiectului DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est”  POCU/298/3/14/121109

Buzău, 21.03.2019 RU EUROPE  S.R.L. în calitate de beneficiar, împreună cu  ASOCIAȚIA EURO TRAINING BRĂILA, în calitate de partener, au susținut cel de-al treilea workshop de informare și conștientizare din cadrul proiectului „DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est” POCU/298/3/14/121109, proiect desfășurat prin Program Operaţional Capital Uman Apel: POCU/298/3/14/ Operațiunea compozită 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 și 3.6 , Îmbunatațirea nivelului de competene profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive, persoanelor de etnie romă, persoanelor din mediul rural - Regiuni mai puțin dezvoltate. Proiectul, cu o valoare totală eligibilă de 5.473.615 lei se desfășoară pe o perioadă de 18 luni, din iulie 2018 până în decembrie 2019.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă integrarea pe piața muncii prin îmbunătățirea competențelor pentru 460 de șomeri și persoane inactive (cu accent pe șomerii de  lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu nivel redus de educație, persoane de etnie romă și persoane din mediul rural (în special persoanele din agricultură de subzistență și semi-subzistență), din regiunea Sud-Est, județele Brăila, Galați și Buzău, prin oferirea unor servicii integrate de măsuri active și personalizate de ocupare, cuprinzând informare și consiliere, mediere, programe de formare profesională, conștientizare și life coaching.

Principalele servicii oferite în cadrul proiectului sunt servicii  integrate de identificare, recrutare şi menținere a persoanelor în grupul țintă, servicii de informare și consiliere, servicii de mediere, furnizare programe de formare profesională continuă, evaluarea şi certificarea competențelor profesionale obținute pe alte cai decât cele formale, activități de acompaniament și de dezvoltare personală: Life coaching și grupuri de sprijin reciproc și activități de informare și publicitate a proiectului.

La finele acestui proiect ne-am propus să obținem ca rezultate: 500 persoane informate prin campania media DELTA Succes, 460 de persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală) vor fi informate, consiliate și recrutate în grupul țintă, 430 de persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală) vor participa la 31 de programe de  formare profesională continuă pentru calificările: agent de securitate, operator introducere, validare și prelucrare date, frizer, patiser, confecționer asamblor articole din textile, lucrător în comerț, sudor electric, lucrător finisor în construcții) 30 persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală) vor participa la evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute (ospătar, bucătar și zidar pietrar tencuitor), 31 de workshopuri educaționale și ludice pe tema dezvoltării durabile: „O lume în schimbare”, furnizarea serviciilor de mediere pentru minim 350 de persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală), care au urmat ședințele de consiliere și formare, organizarea a 5 burse de locuri de muncă, servicii de business coaching pentru participanții care doresc demararea unei afaceri pe cont propriu, prin înființarea fie a unei întreprinderi sau PFA, 344 persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală) care au obținut certificate de calificare profesională, 234 persoane (șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din zona rurală) vor găsi un loc de muncă sau vor participa la un program de educație, activități de acompaniament și de dezvoltare personală: life coaching și grupuri de sprijin reciproc pentru 150 de participanți.

Până în prezent s-au realizat trei workshop-uri de informare și conștientizare, la Brăila, Galați și Buzău, patru workshop-uri educaționale și ludice la Brăila și Galați și s-au finalizat două cursuri de calificare de 360 de ore pentru specializările, lucrător în comerț  și patiser, ambele la Galați.  Sunt în derulare trei cursuri de calificare pentru specializările operator introducere, validare și prelucrare date  nivel 3, la Brăila, în intervalul 21.11.2018- 31.05.2019 și agent de securitate nivel 2, la Galați, în intervalul 10.01.2019 - 01.04.2019 și la Brăila, în intervalul 01 02.2019  - 24.04.2019.

Un curs de calificare pentru specializarea lucrător în comerț va începe chiar mâine, 22 martie, în județul Buzău, comuna Balta Albă, sat Amara. Cursul totalizează de 360 ore și cuprinde pregătire teoretică și practică. Alte trei cursuri de calificare au fost programate pentru specializările lucrător în comerț nivel 2 în  județul Brăila,  localitatea Maxineni  și agent de securitate nivel 2 în județul  Buzău și în județul Brăila,  localitatea Tichilesti.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, va rugam sa ne contactati la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct la tel: 0239.610.045; Mob: 0729.321.866 si  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , telefon: 0799.455.029.

Contact

Titlul programului: Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020
Titlul proiectului: DELTA - DEzvoLTArea și inserția profesională a resurselor umane inactive din Regiunea Sud-Est
Editorul materialului: RU EUROPE S.R.L
Data publicării: August 2018


Beneficiar: RU-EUROPE
Adresă: Bv. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 5, Bloc Duplex, Parter, Brăila
Tel: 0239 610 045; 0729 321 866
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


PARTENER: Asociația Euro Training Brăila
Adresă:  Str. Călărași nr.161, cam 61, Brăila
Tel: 0799 455 029
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

*Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro
Copyright © Delta | Realizat de OneTouch Advertising